SI EN

NoviceRSS

02.04.2009
RSG Kapital na slovenskih in mednarodnih podjetniških dogodkih

Z aktivno udeležbo na regionalnih podjetniških konferencah in prireditvah RSG Kapital vzpostavlja stik z mladimi perspektivnimi podjetniki in podjetji ter potencialnimi investitorji in partnerji. V marcu smo bili v Varšavi na konferenci TMT.Ventures'09, predstavili smo se na konferenci Podim ter skupaj s CEED Slovenija in Tehnološkim parkom Ljubljana organizirali Elevator Pitch.


V začetku marca smo obiskali konferenco TMT.Ventures'09 v Varšavi, kjer smo se sestali tudi s posebnim gostom konference, svetovno znanim investitorjem v start-up podjetja Mortenom Lundom. Več o sami konferenci si lahko pogledate na spletni strani New Europe Events, kjer so na voljo tudi predstavitve govorcev konference.

V prostorih Tehnološkega parka Ljubljana je 17. in 18. marca 2009 potekala delavnica »Prepričajte investitorja v eni minuti«, ki jo je v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in RSG Kapitalom organiziral CEED Slovenija. Na delavnici sta Tatjana Zabasu (RSG Kapital) in Leo Oblak (Infonet media) podjetnike pomagala pripraviti na čim boljšo predstavitev njihovih projektov pred investitorji. Dogodek se je zaključil 19. marca s simulacijo Elevator Pitch-a, na katerem je 10 podjetnikov predstavilo svoje ideje pred komisijo, katero so sestavljali Jure Mikuž (RSG Kapital), Aleš Špetič (Zemanta) in Peter Jones (Eden Ventures). Končni zmagovalec je bil po mnenju komisije in občinstva Štefan Furlan iz podjetja Optilab d.o.o.. RSG Kapital že dlje časa aktivno spremlja družbo Optilab, saj je direktor RSG Kapitala tudi v skupini svetovalcev (angl. advisory board) mladega podjetja. Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani CEED Slovenija.

Jure Mikuž, direktor RSG Kapital, je sodeloval tudi v komisiji za izbor najboljšega start-up podjetja v okviru natečaja Start:up Slovenija 2009. Svečana razglasitev zmagovalca je potekala v okviru mednarodne podjetniške konference Podim, katere pokrovitelj je tudi RSG Kapital. Za »Start:up Slovenije 2009« je bil razglašeno podjetje G-1 d.o.o., podjetje Optilab d.o.o. pa je dobilo nagrado za »Najbolje spisan poslovni načrt«. Več o tekmovanju in zmagovalcih si lahko preberete na spletni strani Tovarne Podjemov.

RSG Kapital je svoje delovanje predstavil tudi v okviru vseslovenske prireditve Podjetna Slovenija 2009, ki je letos potekala v Mariboru, Ljubljani in v Šempetru pri Gorici. Na prireditvi so se poleg RSG Kapital predstavili tudi nekateri drugi slovenski ponudniki tveganega kapitala in podporne inštitucije, ki so predstavile svoje letošnje programe za mlade podjetnike.Novice RSG Kapital


RSG Kapital investiral v zmagovalca IFSEC 2009

15.07.2009

V začetku julija je RSG Kapital zaključil investicijo v slovensko podjetje TAB Systems, ki je za svoj najnovejši produkt prejelo prestižno mednarodno nagrado »IFSEC Security Industry Awards«.


Preberi več ...

V dveh mesecih pregledali več kot 50 projektov in zaključili eno investicijo

27.04.2009

Zadnji meseci so bili za RSG Kapital zelo pestri, saj smo samo v zadnjih dveh mesecih pregledali več kot 50 projektov ter izvedli drugo investicijo Prvega sklada, in sicer v podjetje Celtra d.o.o..


Preberi več ...