SI EN

NoviceRSS

17.02.2010
Druga konferenca "Private Equity v SEE" in "Venture Xchange dan"

V okviru natečaja Venture Xchange South East Europe 2010 bo v Zagrebu 23. februarja 2010 potekala druga konferenca »Private Equity v SEE«. Naslednji dan (24. februar) se bodo na Venture Xchange dnevu pred investitorji predstavili finalisti tekmovanje Venture Xchange South East Europe 2010.


Na konferenci z naslovom »Financiranje podjetij v kriznih časih« bodo udeleženci skozi predstavitve in debate na okroglih mizah poskušali ugotoviti, kako trenutna gospodarska kriza vpliva na trg tveganega kapitala in kakšna je vloga države pri razvoju tega trga. Regijski investitorji bodo lahko predstavili trenutne razmere na trgu tveganega kapitala v regiji ter priložnosti in izzive, s katerimi se soočajo, s predstavitvijo primerov dobrih praks pa bomo spoznali tudi konkretne primere uspešnega sodelovanjem javnega in privatnega sektorja na tem področju.

Govorniki na konferenci so predstavniki izbranih evropskih združenj in institucij podpornega okolja ter ugledni mednarodni in regijski investitorji, med drugim tudi Thomas Meyer, direktor, EVCA, Yigal Erlich, ustanovitelj in partner, Yozma, Izrael, Ioannis Tsakiris, regijski direktor, Regional Business Development, EIF, Pekka Santeri Mäki, partner, 3TS Capital Partners, Niklas Pichler, vodja investicij, Mezzanine Management in drugi.

Drugi dan (24. februar) bo potekal Venture Xchange dan, na katerem se bodo predstavili finalisti natečaja Venture Xchange South East Europe 2010. Na natečaj se je prijavilo več kot 20 projektov iz celotne Jugovzhodne Evrope, izmed katerih je 10-članska komisija izbrala 10 najboljših, ki bodo svoje projekte predstavili številnim mednarodnim investitorjem.

Program konference si lahko pogledate na spletnih straneh Infoarene in CVCA, podrobno pa je program predstavljen tudi v pripeti brošuri.

Program konference: PROSPECTUS_VentureXchange.pdf

RSG Kapital je partner in sponzor natečaja VentureXchange South East Europe 2010, ki ga organizirata Hrvaško združenje tveganega kapitala (CVCA, Croatian Private Equity and Venture Capital Association) in Infoarena.Ostale novice

arhiv novic 2010 2008

Prvi sklad dobil dodatnih 9 milijonov EUR

12.07.2010

V ponedeljek, 29. novembra 2010, je ministrica za gospodarstvo Darja Radić s Prvim skladom podpisala pogodbo o naložbi v družbo tveganega kapitala. Država je z vložkom 9 milijonov evrov prevzela 49-odstotni delež družbe,...


Preberi več ...

Podjetna Primorska 2009/2010

27.01.2010

UIP Univezitetni razvojni center in inkubator Primorske letos že četrtič organizira natečaj Podjetna Primorska - natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske 2009/2010, ki ga podpira tudi RSG Kapital.


Preberi več ...

Natečaj VentureXchange South East Europe 2010

08.01.2010

RSG Kapital vabi podjetnike k sodelovanju na natečaju Venture Xchange South East Europe 2010, na katerem bodo izbrane najzanimivejše naložbene priložnosti v regiji.


Preberi več ...