SI EN

NoviceRSS

12.07.2010
Prvi sklad dobil dodatnih 9 milijonov EUR

V ponedeljek, 29. novembra 2010, je ministrica za gospodarstvo Darja Radić s Prvim skladom podpisala pogodbo o naložbi v družbo tveganega kapitala. Država je z vložkom 9 milijonov evrov prevzela 49-odstotni delež družbe, Prvi sklad pa je tako povečal kapital na 18,5 milijonov evrov.


Država bo dobila mesto v nadzornem svetu družbe, njen predstavnik pa bo tudi v naložbenem odboru, neodvisnem organu, ki odloča o predlogih za investicijo, ki mu jih predloži vodstvo družbe RSG Kapital, ki upravlja Prvi sklad.

Konec lanskega leta se je vlada odločila, da bo razvoj trga tveganega kapitala podprla z ustanovitvijo holdinškega sklada (t.i. sklad skladov) in marca z razpisom za sofinanciranje skladov tveganega kapitala k sodelovanju povabila zasebne sklade. Zasebni investitorjem je bilo na voljo 35 milijonov EUR (sedaj še 7,2 milijonov EUR), za pridobitev kapitala iz holdinškega sklada pa so zasebni investitorji poleg izpolnitve določenih pogojev morali zagotoviti tudi enkrat toliko denarja, kot ga je država. Prvi sklad je prvi sklad, s katerim je država podpisala pogodbo, s povečanjem kapitala pa ostaja največji sklad tveganega kapitala v Sloveniji.

Prvi sklad bo ohranil enako naložbeno strategijo in se še naprej osredotočal na naložbe v visokotehnološka podjetja v zgodnjih razvojnih fazah, v katere bo investiral med 500.000 in 1.500.000 EUR. Sklad ni panožno omejen, potencialne naložbe pa išče med podjetji v regiji srednje in jugovzhodne Evrope.Ostale novice

arhiv novic 2010 2008

Posvet in novinarska konferenca Tri resnice in sedem potez za tehnološki preboj ...

07.07.2008

Dne 3.7.2008 je v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije potekal posvet in novinarska konferenca Tri resnice in sedem potez za tehnološki preboj Slovenije.


Preberi več ...

Podelitev nagrad najboljšim trem poslovnim načrtom PODJETNA PRIMORSKA 2007/08

27.06.2008

Natečaj Podjetna Primorska 2007/08 se je zaključil s slavnostno razglasitvijo zmagovalca in podelitvijo nagrad trem najboljšim poslovnim načrtom Primorske.


Preberi več ...