SI EN

Connet


Connet

Connet je visokotehnološko podjetje, ki deluje na področju zagotavljanja varnosti na spletu in je za svoje produkte prejelo več nagrad za inovativnost tehnologije in koncepta. Podjetje je tudi aktivni partner v projektu EU Trustmarks v okviru izvajanja Digitalne agende EU, ki ureja področje digitalnega poslovanja znotraj EU in politiko EU na tem področju v odnosu do drugih držav.


Osnovni produkt družbe Connet je tehnologija SCL (Secure Coded Link), ki jo tržijo pod blagovno znamko SecuCert. Gre za “white label” verifikacijsko rešitev, ki s pečatom ali certifikatom dokazuje avtentičnost obiskane spletne strani ter tako omogoča zaščito pred phishingom in posnemanjem (copycat) spletnih strani ter zaščito in promocijo blagovnih znamk na spletu. SecuCert omogoča tudi proaktivno zaščito spletnih strani, saj izdajatelja spletne strani obvešča o poskusih posnemanja in phishinga spletne strani, s čimer uvaja nov način zagotavljanja varnosti in zaščite obiskovalcev spletnih strani.

Sistem verificiranih spletnih strani je bil nagrajen s strani Gospodarske Zbornice Slovenije v letih 2006 in 2007, leta 2008 je sledila nagrada SFI (Slovenski Forum Inovacij). Najpomembnejša je nagrada, ki jo je Connetu podelilo nemško združenje za varnost informacijskih tehnologij in komunikacij TeleTRUST na ISSE (Information Security Solutions Europe) konec leta 2008. Connet sodeluje z organizacijami, kot so Gospodarska zbornica Slovenije, COFACE, Italian Institute of Privacy, DigiSign Ireland, IMRG England, TeleTRUST Germany ipd.

Sedež družbe je v Ljubljani, kjer poteka tudi razvoj produkta, družba pa ima zastopništva tudi v Veliki Britaniji, Nemčiji in na Hrvaškem.